Колегія суддів Вищого адміністративного суду України відмовила в задоволенні позову колишнього Генерального прокурора України, а нині народного депутата Святослава Піскуна до Президента України про визнання протиправним і скасування указу глави держави від 14 жовтня 2005 року, яким його було звільнено з посади Генпрокурора, та про відновлення його на цій посаді.

Одразу після судового засідання С. Піскун у розмові з журналістами заявив, що заміну колегії суддів ВАСУ, яка розглядала його справу, було вчинено з метою тиску на суд. «Прибрали ту колегію, яка намагалася справедливо розглянути справу», — сказав С. Піскун. Прес-служба Вищого адміністративного суду назвала ці звинувачення безпідставними. 19 червня справу С. Піскуна слухала колегія суддів з різних судових палат ВАСУ (загалом їх чотири). Тоді суду було заздалегідь відомо про клопотання пана Піскуна (його він надіслав напередодні) про перенесення судового засідання у зв’язку з його хворобою. Розгляду справи по суті не чекали і було можливо зібрати колегію з різних судових палат саме для вирішення питання про перенесення слухання справи.

А вже 4 липня, коли було ухвалено постанову суду, справу розглядала колегія, сформована із суддів, які спеціалізуються на справах, пов’язаних зі спорами щодо проходження публічної служби.