Нікопольська багатюща земля ще від часів козацьких і по сьогодні годує не лишень свій регіон.

— Якщо приїжджають поважні гості в область, то врочистий коровай замовляють нам і печуть його «агроаврорівські» пекарі з нашого борошна, — ділиться «елементом» виробничого секрету мірошник Микола Козлов.

Осучаснений переробний комплекс у дочірньому підприємстві «Агро-Аврора» працює в замкненому режимі: посіяли, зібрали, переробили, реалізували. Нині своєрідний ювілей — десять років виповнилося відтоді, як у 1996-му після непростих процесів реформування в господарстві запрацював такий аграрний цикл, який відстояли трудовий колектив і керівник підприємства орденоносець Андрій Помазанський. Тисячі тонн вирощеного зерна пшениці, ячменю, кукурудзи та інших культур тут щорічно мелють не лише на борошно, а й на високоякісні крупи, на харчові добавки для відгодівлі свиней потужного свинокомплексу і залишаються незалежними від поставок чи інших бізнесових примх.

— Не тільки за наш млин, а й за олійницю та пекарню йшли закулісні «баталії», бо ж є такі спритні бізнесмени при сільгоспвиробництві, що побачили в переробці «швидкі» та надійні прибутки, от і чіплялися за наше майно, — це вже ділиться своїм досвідом боротьби завідувач олійниці Віктор Пометій.

Віктор Іванович також з дня пуску олійного цеху (так він звучить у звітах) дбає, щоб цей важливий продукт був високої якості, бо продавати в мережі «агроаврорівської» торгівлі чи видавати своїм робітникам на паї «сякий-такий» товар тут не допускають.

Нині переробники «Агро-Аврори» готуються до нового виробничого циклу, бо вже незабаром почнуться жнива на ланах господарства, а там і їхні — переробні — жнива.

Нікопольський район

Дніпропетровської області.