Учора відбулася зустріч Голови Верховної Ради України, в. о. Президента України Олександра Турчинова з Міністром закордонних справ Естонської Республіки Урмасом Паетом.

Під час зустрічі сторони обговорили питання нарощення двосторонньої співпраці між країнами, поточну ситуацію в Україні та президентські вибори в нашій державі.

За словами Олександра Турчинова, для України надзвичайно важливим питанням є проведення президентських виборів 25 травня.

«Незважаючи на всі провокації Російської Федерації і спроби зірвати вибори через їх терористичні групи, що орудують на Сході, ми забезпечимо проведення виборів, які відбудуться 25 травня», — сказав він, додавши, що після президентських перегонів «повністю закінчиться побудова владної архітектури в країні».

Окрім того, керівник парламенту висловив переконання, що по всій країні «вибори пройдуть чесно та прозоро».

Також під час розмови сторони обговорили перспективи європейського шляху України та питання лібералізації візового режиму для громадян нашої країни.

«Для нас надзвичайно важливий ваш досвід як країни, яка пройшла шлях від пострадянської до європейської країни», — зазначив Олександр Турчинов, наголосивши, що для нас дуже потрібна експертна допомога в цьому питанні.

У цьому контексті У. Пает висловив переконання, що основна частина Угоди про асоціацію з Європейським Союзом «після президентських виборів буде швидко підписана».

«Тоді запрацюють проекти і програми, які стосуються багатосторонніх реформ в Україні», — сказав він.

Крім того, сторони наголосили, що розпочинається другий етап лібералізації візового режиму, який має завершитись до кінця року повним скасуванням віз для українців.

Прес-служба Верховної Ради України.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.