Епопея з переслідуванням видавничого підприємства «Такі справи» та його генерального директора Олександра Данилова з боку податківців (про цю неприємну історію «Голос України» розповідав так багато, що можна вже цикл присвячених темі матеріалів видавати окремою книжкою в опальному видавництві), на жаль, не просто перейшла у спадок від колишньої ретроградної влади до нинішньої прогресивної, а й набирає «веселих демократичних» обертів. Кілька тижнів тому слідчий податкової міліції Солом’янського району столиці Роман Скирда затримав депутата Київської міськради пана Данилова як обвинуваченого в кримінальній справі (нагадаю, цю справу, абсолютно надуману навіть за оцінкою багатьох податківців, залежно від ситуації, то відправляють припадати пилом в архів, то обтрушують його для нового «вжитку»: очевидно, нині настала черга саме такого етапу). Принциповий слідчий відмовився допустити до затриманого його адвоката, а також народних депутатів Андрія Портнова і Святослава Олійника, які зацікавилися причиною нового «наступу» на Олександра Данилова.

Такі дії, стверджує адвокат, суперечать Ордеру №1 Міжнародного центру вирішення інвестиційних спорів, згідно з яким судові провадження призупиняються на період розгляду позову та оголошення рішення: а саме нині така процедура — позов до держави України з боку литовських інвесторів «Таких справ» та ухвалення вердикту Міжнародного центру вирішення інвестиційних спорів — і триває. Як вважає сам Олександр Данилов, чергові «неприємності» є продовженням шантажу і тиску на нього особисто та на підприємство, щоб литовські партнери відмовилися від справедливих претензій...

Кілька днів тому народні депутати Андрій Портнов та Святослав Олійник звернулися до Генпрокурора Олександра Медведька з вимогою порушити кримінальну справу проти... слідчого Р. Скирди та ще кількох осіб, котрі, на їхню думку, в цій історії самі спіткнулися об закон.