Вартість імпортного газу для України у третьому кварталі 2006 року збережеться на рівні 95 доларів США за 1000 кубометрів, повідомив в. о. Прем’єр-міністра України Юрій Єхануров, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів у п’ятницю.

«Були проведені всі необхідні переговори між компаніями «РосУкрЕнерго» і «УкрГазЕнерго» з постачань газу у другому півріччі. Досягнуто необхідних домовленостей: у третьому кварталі імпортний газ в Україні коштуватиме 95 доларів за тисячу кубометрів», — сказав в. о. прем’єра.

Він нагадав, що з 1 липня ціни на газ для населення в Україні піднято майже до економічно обґрунтованого рівня.

«Із завтрашнього дня економічні відносини у газовій сфері виходять на новий рівень — немає розмов про збитковість галузі, є можливість чітко вимагати від галузі віддачі», — сказав в. о. прем’єра.

Він також повідомив, що в п’ятницю завершилися переговори в Ашхабаді української делегації на чолі з міністром палива й енергетики Іваном Плачковим про постачання туркменського газу до України.

«Попередньо, переговори були досить складні», — зазначив Юрій Єхануров.

Він додав, що повідомить про попередні результати переговорів на закритій частині засідання уряду.

«Сьогодні я оголошую, що наступне, чергове засідання уряду відбудеться в середу, 5 липня», — сказав він, завершуючи вступне слово на засіданні уряду в Києві в п’ятницю.

За повідомленнями інформагентств.