Коаліція працює злагоджено: у нас немає таких питань, які не були б вирішені, у нас все йде за планом. На цьому наголосили лідери БЮТ та СПУ Юлія Тимошенко та Олександр Мороз після спільного засідання фракцій, що входять до коаліції. За словами Олександра Мороза, прийнято рішення, що кількість комітетів залишиться старою — 24 комітети і спеціальна контрольна комісія з питань приватизації. Остаточне рішення з цього питання ухвалять на сьогоднішньому пленарному засіданні.

За словами Юлії Тимошенко, відповідно до попередніх домовленостей буде взято перерву до четверга для подальшого формування кадрового складу уряду і парламенту. І якщо «Наша Україна» буде готова, то у четвер парламентарії визначаться щодо Голови Верховної Ради та Прем’єр-міністра. Однак остаточної відповіді на запитання: «Чи буде голосування пакетним?» — немає. Поки що, як зауважив Олександр Мороз, це питання вивчають юристи «Нашої України» та БЮТ.

Потому коаліціянти мають взяти ще один тайм-аут для того, щоб прем’єр, як це і передбачено Конституцією, сформував пропозиції стосовно складу уряду.

А обрання суддів Конституційного Суду, за словами Олександра Мороза, можливе після того, як визначиться питання щодо Голови Верховної Ради. Крім того, лідери політичних сил повідомили, що відповідно до коаліційної угоди, опозиції відійдуть спеціальна контрольна комісія з питань приватизації, Рахункова палата, посади перших заступників голів усіх парламентських комітетів та заступника Голови Верховної Ради. «Таких прав опозиції ще не давала жодна влада в Україні», — наголосила Юлія Тимошенко. Тому що Рахункова палата з розширеними повноваженнями, які передбачено в Основному Законі, — це практично потужний контролюючий орган всіх державних фінансових потоків, додала вона. Це є свідчення того, що влада буде абсолютно відкритою перед опозицією, щодо дій, пов’язаних з управлінням державними фінансами. До того ж, як наголосила Юлія Тимошенко, посади перших заступників голів комітетів та заступника глави парламенту дасть змогу реалізувати головну функцію опозиції — контроль над владою.