Апеляційний суд Києва зобов’язав народного депутата України Миколу Рудьковського вибачитися перед колишнім Головою Верховної Ради Володимиром Литвином за розповсюдження недостовірної інформації про нібито його причетність до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Як повідомив у понеділок на прес-конференції в агентстві «Інтерфакс-Україна» адвокат В. Литвина Григорій Гінзбург, 21 червня Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення Дніпровського суду визнати недостовірною інформацію, розповсюджену М. Рудьковським з трибуни Верховної Ради на адресу В. Литвина.

Адвокат повідомив, що відповідно до рішення суду М. Рудьковський має виступити на черговій сесії Верховної Ради із заявою, у якій він повинен вибачитися і визнати недостовірними свої слова.

За словами адвоката, у жовтні минулого року в сесійному залі Верховної Ради М. Рудьковський обвинуватив В. Литвина в тому, що той є співучасником убивства Г. Гонгадзе і, перебуваючи на посаді Голови Верховної Ради, блокує розслідування справи про вбивство в Генеральній прокуратурі України.

М. Гінзбург повідомив, що після цього В. Литвин подав позов до Шевченківського суду Києва, потім за територіальністю позов розглядався в Дніпровському суді Києва. «Після затягування судового розгляду з боку М. Рудьковського суд виніс рішення 2 березня», — наголосив адвокат.

Адвокат також розповів про існування аналогічного позову про захист честі й гідності В. Литвина до екс-майора держохорони Миколи Мельниченка. При цьому Г. Гінзбург зазначив, що подальша доля позову йому невідома. «Я не рекомендую, як юрист, В. Литвину судитися з

М. Мельниченком, якого я вважаю людиною — знаряддям у чиїхось руках і не тією людиною, з якою можна позиватися», — пояснив адвокат.