Народна партія закликає всіх можновладців, котрі відправляють своїх нащадків на навчання за кордон, здобувати освіту в Україні.

Як зазначають автори звернення, діти багатьох публічних і не дуже політиків навчаються за кордоном у найдорожчих університетах та коледжах США, Великобританії, Швейцарії, Франції тощо. За це батьки платять астрономічні суми, які аж ніяк не співмірні з їхніми офіційними зарплатами та задекларованими доходами. «А у співвідношенні з середньою зарплатою по Україні вони виглядають знущанням з наших громадян», — стверджують «народники».

І навіть в Україні, зауважують у зверненні, дітей можновладців «влаштовують до привілейованих приватних шкіл з платою за навчання в десятки тисяч доларів, де діти зростають в окремому світі розкоші та необмежених можливостей».

Тому Народна партія закликає всіх можновладців «повернути своїх дітей до їхніх українських ровесників» і «проявити по-справжньому свій патріотизм», віддавши сина чи доньку до української школи, коледжу або університету. «Доведіть хоча б цим, що ваші слова не розходяться з ділом, нехай ваші діти живуть на українській землі з її реальними проблемами і болями, а не спостерігають за мільйонами знедолених і принижених ровесників з висоти пташиного польоту, з-за товстих стін розкішних приватних шкіл в Україні чи закордонних палаців», — йдеться у зверненні. Його автори висловлюють тверде переконання, що, «віддавши дітей у лоно вітчизняної освіти», можновладцям вдасться підняти її престиж до найвищих стандартів.