Кілька днів залишається до виборів хмельницького міського голови. Про напружену ситуацію, що склалася в обласному центрі у зв’язку з попереднім зривом процесу волевиявлення та спробою «дубль-два» обрати «батька» громади, «Голос України» вже розповідав. Не втихомирилася вона і нині, напередодні часу «ікс».

Одна з больових точок — передвиборна агітація та її методи, до яких інколи вдаються надто кмітливі штабісти деяких кандидатів. Наприклад, скандал розгорівся довкола друкованої продукції під назвою «Заява Сергія Мельника»: її «оригінальність» полягала в тому, що в частині накладу хтось «забув» вказати обов’язкові вихідні дані. Пан Мельник, заступник голови облдержадміністрації з фінансово-економічних питань, кандидатує в міські голови від БЮТ, і, зрозуміло, що до «Заяви» залучено «важку артилерію» — слова підтримки його однопартійців з «Батьківщини», починаючи з самого лідера Юлії Тимошенко. Подив викликає інше: чому посадові особи органів державної влади та місцевого самоврядування, яким закон про місцеві вибори забороняє перетворюватися на агітаторів окремих осіб, так необачно висловили на сторінках «агітки» свій пієтет до чеснот Сергія Івановича і ніхто, крім суперників, «не помітив» цього прорахунку?

«Неліцензовану» друковану продукцію масово поширювали серед хмельничан агітатори із символікою БЮТ. Є аудіо-і відеозаписи цієї пропагандистської атаки на вулицях міста. Один з претендентів у градоначальники Микола Крищук звернувся з цього приводу до територіальної виборчої комісії та міськрайонного, а потім й апеляційного суду Хмельницької області. Він припускав, що узаконені реквізитами агітки були «лише прикриттям для виготовлення значно більшої кількості цих агітаційних матеріалів, оплата за які здійснювалася не з виборчого фонду...» Однак і скаргу, і позовні заяви залишили без задоволення: ні тервиборчком, ні місцеву Феміду не переконали аргументи пана Крищука, бо він не довів, зокрема, що «дана продукція розповсюджувалася безпосередньо самим Мельником С. І. та його довіреними особами».

Дуже переконливий контраргумент! Цікаво, а хтось бачив, що правильно оформлені матеріали «безпосередньо розповсюджувалися Мельником С. І.»?

Одне в цій ситуації обнадіює. Сподіваємось, що хмельничани, на відміну від черкащан, побачать на дільницях виборчі бюлетені, а не тільки членів комісій. Бо даремно «бити ноги», особливо під дощем, — якось не «надихає» на відданість такій «демократії»...