У секретаріаті Президента України сподіваються, що через тиждень у державі функціонуватиме Конституційний Суд. Одним з головних завдань Президента для коаліції керівник Головної служби правової політики секретаріату Микола Полудьонний назвав поновлення дієздатності Конституційного Суду. Про це він заявив учора на брифінгу в секретаріаті глави держави. Нагадавши, що через тиждень Україна відзначатиме День Конституції, пан Полудьонний сказав: «Ми сподіваємося, що в це свято у нас функціонуватиме єдиний орган конституційної юрисдикції — Конституційний Суд», передає «УНІАН».

Крім того, щоб врегулювати діяльність уряду одразу після формування коаліції та активізації роботи Верховної Ради, планується подати на розгляд парламенту законопроект про Кабінет Міністрів. За словами Миколи Полудьонного, Кабмін 14 років працював без такого закону, а тепер він дасть змогу чітко врегулювати непорозуміння, що виникають у діяльності цього органу влади.

Він також повідомив, що серед інших першочергових законопроектів, які буде запропоновано на розгляд парламенту, є законопроекти щодо судової реформи, зокрема «Про судоустрій», «Про статус суддів», «Про судовий збір», «Про порядок фінансування судової влади». На думку М. Полудьонного, прийняття таких документів дасть можливість чітко регламентувати діяльність судової влади, якісно оновити суддівський корпус і посилити його дисципліну та відповідальність.