Головними питаннями сесії Полтавської облради було ухвалення регламенту обласної ради п’ятого скликання та формування постійних комісій. Саме останнє спричинило черговий «депутатський розкол» — до того ж не лише по лінії «більшість — опозиція», а й серед самої більшості, яку становлять фракції БЮТ, НСНУ та СПУ. Як наслідок — голову комісії з питань депутатської діяльності та інформаційної сфери так і не обрали, хоч «кастинг» пройшли тут представники ледь не всіх фракцій.

Загалом же опозиції «дісталася» лише одна комісія — з питань забезпечення законності та правопорядку, її очолив комуніст Олександр Масенко. Фракція Партії регіонів претендувала на три комісії, однак залишилася без жодної. «Апетити» «регіоналів» видалися більшості надто завищеними, а на менше не погодилися самі «регіонали», взявши за основу принцип: або все — або нічого. На думку голови фракції Олександра Удовиченка, оскільки і голова облради, і його заступник є представниками більшості, то в керівництві постійних депутатських комісій мав би бути збережений принцип пропорційності.

— Це дало б змогу опозиції здійснювати дієвіший контроль за діяльністю ради, — засвідчив депутат. — Оскільки цього не сталося, то наша фракція — одна з найчисленніших у раді — фактично виявилася виключеною з цього процесу. Вважаю це неправильним з усіх точок зору, адже серед наших депутатів чимало висококваліфікованих фахівців у багатьох сферах, отож їхні знання й досвід пішли б лише на користь загальній справі.

Полтава.