Після закриття ранкового засідання у парламенті за зачиненими дверима тривали перемовини про утворення коаліції. За словами лідера Партії регіонів Віктора Януковича, консультації відбувалися у форматі всіх п’яти фракцій. Лідер «регіоналів» в інтерв’ю журналістам заявив: якщо нині не буде прийнято рішення про створення коаліції, уже сьогодні, 21 червня, розпочнуть процедуру обрання керівництва в парламенті. «Не буде створено коаліцію — у нас є більшість депутатів, яка згодна приступити до процедури обрання керівників Верховної Ради і рухатися далі», — сказав В. Янукович. За його словами, вже зібрано достатню кількість голосів народних депутатів з усіх фракцій. Віктор Федорович зазначив, що нині тривають перемовини в різних форматах, і все залежатиме від політичної волі фракцій. На запитання, якого кольору буде коаліція, лідер ПР відповів: «Жовто-блакитного, державного». А на запитання, чи готові «регіонали» поступитися посадою прем’єра в обмін на посаду глави парламенту, В. Янукович сказав: «Ми готові до будь-яких компромісів заради наведення ладу в Україні і об’єднання всієї країни». Віктор Янукович також зазначив, що варіанти коаліційних угод неоднакові, і очолювана ним політична сила не відступить від своїх програмових засад, з якими йшла на вибори.

А лідер соціалістів Олександр Мороз однозначно заявив: «Ми будемо або в коаліції демократичних сил, або в опозиції». Проте він переконаний, що коаліцію таки буде створено — або в демократичному форматі, або між «Нашою Україною» та Партією регіонів. За його словами, продовжувати переговори вже немає потреби, бо «межі компромісу вичерпано остаточно». І тепер ідеться про процедурні моменти, адже кожний народний депутат, перш ніж підписати документ, повинен його прочитати. «Усе буде нормально, коаліцію буде створено, бо Президент не ризикне на дострокові вибори», — вважає Олександр Мороз. А коментуючи заяву Партії регіонів про обрання керівництва парламенту в разі нестворення коаліції, лідер соціалістів зауважив: «Хотів би поспівчувати тому Голові Верховної Ради, якого оберуть не у відповідності з вимогами закону. Тому, очевидно, з цього нічого не вийде».

Опісля лідер фракції «Наша Україна» Роман Безсмертний повідомив, що депутати домовилися, зібравшись о 16 годині, оголосити перерву до сьогоднішнього ранку, а лідери фракцій знову продовжать консультацію.