У Полтаві представники влади, митці, громадські активісти вклонилися живому пам’ятнику Кобзареві — Шевченковому дубу, посадженому ще в травні 1861 року. 

А потім головні заходи тривали біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Тут відбувся мітинг за участі керівників області та кількох сотень полтавців. Усі охочі поклали до постаменту квіти. Пісні з присвятою поету-Пророку виконували народний артист України Олег Марцинківський і хор «Калина» Полтавського Національного педагогічного університету ім. В. Короленка. Сцени з тематичних композицій показали присутнім артисти Обласного театру ім. М. Гоголя.

А надвечір у Краєзнавчому музеї презентували дві книги — «Полтавську Шевченкіану» Петра Ротача та енциклопедичне видання «Тарас Шевченко і Полтавщина», підготовлене істориком Олександром Білоуськом і архівістом Тарасом Пустовітом. Зрештою, згадані урочистості завершилися показом на Театральній площі просто неба вистави «Думи Кобзаря» у виконанні акторів Обласного театру ляльок.

Полтава.

Тим часом

У райцентрі Чуднів, на Житомирщині, відзначили 153-тю річницю перепоховання Тараса Шевченка відкриттям пам’ятника видатному поету, художнику і просвітителю.

На знімку: біля пам’ятника Тарасу Шевченку співає хор «Калина».

 

Фото автора.