Позачергова сесія Донецької обласної ради у вівторок 105 голосами прийняла звернення до Президента України. Депутати вважають, що робота вищого законодавчого органу країни паралізована. Депутати стурбовані підвищенням цін на газ для населення, а також вважають, що в Україні «нагнітається ситуація відносно органів місцевого самоврядування, які прийняли на своїх сесіях рішення про надання російській мові статусу регіональної».

Обласна рада звернулася до глави держави з проханням вжити дієвих заходів із попередження подальшого погіршення соціально-економічної та політичної ситуації в державі, сприяти конструктивній роботі Верховної Ради.

Сесія також звернулася до Кабінету Міністрів з вимогою не приймати рішень про підвищення тарифів на енергоресурси без запровадження адекватних попереджувальних заходів для недопущення зниження життєвого рівня населення.

Категоричну незгоду з проектом рішення висловила фракція Соціалістичної партії. «Фракція СПУ не розуміє, навіщо на сесії обговорювати питання, які вже неодноразово обговорювалися», — заявив депутат-соціаліст Юрій Гримчак. А фракція блоку Наталії Вітренко вкотре наполягала на оголошенні Донецької області територією без НАТО. Однак цю пропозицію не було підтримано.