Фахівці-медики й науковці детально аналізували підготовчий етап реформування медичної галузі Закарпаття. Обговорювали реалізацію проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», який фінансуватиме Світовий банк і втілення якого заплановано на початок другої половини наступного року.
Намічено, що майже 6,5 мільйона доларів Світовий банк виділить для покращення кардіологічної допомоги. Закарпаття долучиться майже півмільйоном доларів. Кошти інвестуватимуть у придбання обладнання, проведення семінарів та тренінгів для медичного та адміністративного персоналу, комп’ютерну техніку та програмне забезпечення для ведення електронного реєстру пацієнтів, закупівлю 24 автомобілів «швидкої допомоги». Зокрема, в Хусті на базі центральної райлікарні буде облаштовано катетеризаційну лабораторію (вона стане філією облкардіодиспансеру), яка допоможе рятувати людей від інфаркту та його ускладнень. В Ужгороді таку допомогу вже успішно надають, але ж із деяких гірських районів встигнути доправити пацієнта до обласного центру протягом 2—3 годин проблематично. Тому саме до Хуста оптимально транспортувати хворих із Рахівського, Тячівського та самого Хустського районів.
ІНФОРМАЦІЯ облуправління охорони здоров’я:
Хвороби кровообігу — на першому місці за поширеністю в краї (668 865 закарпатців мають серцево-судинні недуги), і саме вони зумовлюють дві третини смертей та третину випадків інвалідності. Основні проблеми — поширеність гіпертонії, атеросклерозу та ішемічної хвороби серця. У 2013 році в області від серцево-судинних захворювань померли 7 601 особа, але це менше, ніж у 2012-му.
Кардіологічна допомога для закарпатців стала доступніша, зокрема, завдяки цілодобовій роботі рентген-хірургічного відділення облкардіодиспансеру, де здійснюють майже весь спектр малоінвазивних втручань.
 
Закарпатська область.