В Ялті від чотирьох поранень у голову й тіло помер депутат міськради Запоріжжя, «бютівець» Віктор Савкін. Як повідомляє наш кримський кореспондент Віктор ХОМЕНКО, невідомий кілер скоїв замах із засідки в кущах пістолетом, який іще не знайдено, і зник з місця злочину. Розслідування у справі веде прокуратура Ялти спільно з міліцією, котра повідомила: у Запоріжжі вже затримано трьох чоловіків, які можуть бути співучасниками вбивства. Правоохоронці відпрацьовують кілька версій нападу, адже вбитий депутат з 90-х років вів комерційну діяльність, був засновником й інвестором низки серйозних фірм. До Ялти покійний приїхав відзначити день народження друга.

А за повідомленням нашого запорізького кореспондента Ігоря САМОЙЛЕНКА, правоохоронці розглядають дві версії вбивства: пов’язану з комерційною діяльністю жертви, а також на грунті особистої неприязні. Блок Юлії Тимошенко, до фракції якого у Запорізькій міськраді входив депутат, як повідомили «Голосу України» в обласній організації БЮТ, розцінює вбивство Віктора Савкіна як політичне. У БЮТ створено власну слідчу групу, яку очолили народні депутати України, генерали СБУ Олександр Скибінецький та Андрій Кожем’якін.

* * *

Тим часом в Ужгороді на стадіоні «Авангард» невідомі спалили автомобіль — джип, який належить депутату Закарпатської обласної ради, члену фракції Партії регіонів Олександру Баранюку. Як повідомляє УНІАН, Закарпатське обласне відділення Партії регіонів розповсюдило заяву, в якій стверджує, що «комусь дуже вигідна дестабілізація політичної ситуації в краї», і вимагає негайного створення слідчої комісії.