Політик, що претендує на посаду Прем’єр-міністра, повинен узяти на себе відповідальність за створення коаліції, — заявив Президент України Віктор Ющенко у своєму радіозверненні. Глава держави наголосив, що процес формування коаліції, безперечно, має відбуватися з урахуванням результатів виборів.

Говорячи про портфелі, Президент наголосив, що не допустить «ніяких торгів» стосовно розподілу за політичними квотами посад, які за Конституцією визначає виключно глава держави. «Стабільність коаліції можливо забезпечити лише на засадах прозорості і взаємної відповідальності всіх її учасників», — наголосив Президент, додавши, що саме з цієї причини вимагатиме від Верховної Ради першочергового прийняття закону «Про Кабінет Міністрів» і не допустить подальшого блокування роботи Конституційного Суду.

Глава держави наголосив, що наполягає на формуванні саме демократичної коаліції, але не втручається у процес її створення відповідно до закону. Президент ще раз підтвердив свій намір працювати і з парламентською більшістю, і з опозицією.

Звертаючись до представників політичних сил — учасників переговорного процесу — Президент висловив переконання, що в Україні не відбудеться повторних виборів: «Пам’ятайте, повторних виборів не буде. Сьогодні вам довірено відповідати за країну, отож ви мусите створити більшість! Зовнішні загрози та внутрішні проблеми потребують від українських політиків консолідації, а не егоїзму».