Учора у Верховній Раді України відбулася прес-конференція, присвячена відкриттю Єдиного державного реєстру судових рішень України, який почав діяти з 1 червня. Згаданий реєстр міститиме всі судові рішення, прийняті судами України починаючи з 1 червня 2006 року. На сьогодні до реєстру заносяться рішення Верховного Суду України, вищих спеціалізованих судів, апеляційних і місцевих господарських та адміністративних судів, апеляційних загальних судів. Внесення рішень місцевих загальних судів до реєстру має бути здійснено починаючи з 1 січня 2007 року. Однак у реєстрі можна знайти рішення господарських судів починаючи з 2000 року, які Вищий господарський суд передав зі свого сайту.

Єдиний реєстр судових рішень діятиме у два способи — паперовому (громадянин може за запитом отримати копію рішення) і електронному (досить просто зайти на сайт реєстру і ознайомитися з наявними рішеннями).

Нові можливості громадян на прес-конференції означив народний депутат Василь Онопенко, а процес отримання рішення з реєстру в електронному вигляді продемонстрував заступник голови Державної судової адміністрації Леонід Богданов. Оскільки на 2006 рік на ведення та експлуатацію реєстру виділено 1 мільйон 700 тисяч гривень, то отримати рішення, сподіваємося, не буде проблемою.