Лідер Партії регіонів Віктор Янукович вважає ситуацію, що склалася в країні, політичною кризою. «Сьогодні політична криза. Під загрозою перебуває державність в Україні», — заявив він у четвер у Гостомелі під час відвідання 5-го міжнародного авіакосмічного салону «Авіасвіт-21». Відповідаючи на запитання про заяву спікера Держдуми Росії Бориса Гризлова стосовно конфігурацій коаліції у Верховній Раді, у тому числі й за участі Партії регіонів, В. Янукович сказав: «Ми відповідаємо за свої дії, а хто з політиків, у якій країні і що говорить — ми за це не відповідаємо». Коментуючи ситуацію в Криму в зв’язку з міжнародними навчаннями, лідер партії наголосив, що ситуація на півострові була цілком прогнозована. «Люди вийшли сказати «ні» владі», — зазначив він.

Водночас один із лідерів Партії регіонів Євген Кушнарьов заявив, що фракція блокуватиме роботу парламенту і не дасть розглянути жодного питання, поки не буде створено спеціальну слідчу комісію з розслідування ситуації в Криму і Феодосії, а також поки не будуть усунені від виконання посадових обов’язків міністри оборони та іноземних справ України. «Неправовий характер перебування іноземних військ, техніки, озброєнь, думаю, для всіх очевидний. Немає відповідного закону, який може прийняти тільки Верховна Рада», — цитує Є. Кушнарьова агентство «Інтерфакс-Україна». За його словами, незважаючи на те, що навчання «Сі бриз» проводяться в Україні з 1997 року, ніколи ще вони не мали такого масштабного характеру. Раніше ці навчання завжди були короткотерміновими і маломасштабними. Є. Кушнарьов зазначив, що раніше ніколи не передбачалося будівництво довгострокових інженерних споруд. На думку Є. Кушнарьова, «форсоване втягування України в НАТО... має на меті раз і назавжди відірвати Україну від Росії». За його словами, Партія регіонів зробить усе, щоб не дати здійсниться цим задумам. Відповідаючи на запитання, у який спосіб Партія регіонів має намір не допустити входження України до НАТО,

Є. Кушнарьов відзначив, що, насамперед, це робитиметься за допомогою діяльності в парламенті, де Партія регіонів має найбільшу фракцію, а також можливості місцевих рад, де Партія регіонів має більшість. «Ми маємо упевнену більшість і керівників обласних рад уже у восьми областях України, в Автономній Республіці Крим і Севастополі. І практично всі ці ради або вже прийняли, або приймуть рішення політичного характеру, які заявляють про те, що вищі представницькі органи влади оголошують свої території зонами, вільними від НАТО. Ми усвідомлюємо, що це політична заява, але вона виражає волю всього народу», — заявив Є. Кушнарьов.