Футбол. Товариський матч національних збірних. Люксембург—Україна. 0:3. Люксембург. Стадіон «Джозі Бартел». Арбітр — Петер Вервекен (Бельгія). Голи: Воронін, 55, Шевченко, 83, Калиниченко, 84.

Україна: Шовковський, Єзерський (Ротань, 46), Русол, Ващук, Несмачний (Свідерський, 46), Гусєв, Гусін (Назаренко, 46), Шелаєв, Воробей (Калиниченко), Бєлік (Воронін, 46), Ребров (Шевченко, 59). Тренер — Олег Блохін.

От і завершився останній підготовчий період нашої команди до ЧС—2006. Учора вона транзитом через Берлін вже прибула до свого місця дислокації в Потсдамі.

Матч з Люксембургом підопічні Олега Блохіна провели з настроєм. Виграли, потренувалися. Шевченко повернувся після тривалої перерви й одразу забив м’яча. Відчувалося, що він скучив за грою, за партнерами. Його поява, безперечно, матиме великий позитивний емоційний вплив на колектив.

Під час зустрічі наші футболісти опинялися долі після зіткнень. Тому кореспондент «Голосу України» зателефонував до асистента тренера збірної Андрія Баля і запитав, чи немає раптом ушкоджень. «На щастя, Бог милував, усе нібито гаразд», — сказав Андрій Михайлович.

Сьогодні українська команда о 18.00 (за місцевим часом) має провести відкрите тренування, на яке допустять пресу.

А тим часом збірна Іспанії, наш перший суперник (зустрічаємося 14 червня у Лейпцигу), прибула до Німеччини ще раніше. Перед цим вона в контрольній зустрічі перемогла хорватів — 2:1. Один з лідерів іспанців Рауль сказав, що його дуже непокоїть гра з українцями, котрим він дав найвищі оцінки. На його думку, крім визнаного лідера Шевченка, у нас є бойовий, добре підготовлений ансамбль.

«Анатолія» зробила заспів

Вітрильний спорт. Акваторія Київського водосховища. Сьомі перегони крейсерських яхт «Кубок Вадима Гетьмана». 8—14 червня.

Напоєне запахами акації, трав і сосен повітря створює фантастичний духмяний коктейль. Він, а ще ласкавий вітерець, сонечко неабияк піднімають настрій учасникам і організаторам.

Першого дня після урочистого відкриття (перед учасниками виступив голова оргкомітету, відомий економіст і дипломат Ігор Мітюков) відбулися так звані довгі перегони (дві петлі десь по 23 милі кожна). Стартувала дюжина вітрильників. Наш добрий знайомий — «Гетьман» з капітаном Юрієм Семенюком, якого напередодні вітали із 45-річчям, з поважних причин трохи засидівся на старті. Але вже протягом якихось півгодини надолужив згаяне. І втрутився в боротьбу за лідерство. У підсумку багатогодинних гонок першою фінішувала яхта «Анатолія» з Одеси. Другим був «Гетьман», а на третій позиції — «Оксамит України» (Славутич).

Добірку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.