Представники БЮТ, «Нашої України» та Соцпартії у четвер і п’ятницю продовжували узгодження програми та регламенту діяльності майбутньої коаліції. Як повідомив учасник переговорів від «Нашої України» Роман Зварич, у четвер представники коаліції обговорювали загальний підхід до розподілу сфер відповідальності, але про конкретних персон, пов’язаних з конкретною посадою, не йшлося. «Ми говорили з нашими колегами про те, що формуватимемо пакет кадрових призначень відповідно до визначених принципів, які мають бути погоджені. Тому що нам потрібна спільна система координат, яка забезпечить нам не тільки призначення уряду, а й посад в Верховній Раді України», — наголосив Р. Зварич. Він також повідомив, що конкретно питання Голови Верховної Ради України, у тому числі обрання на цю посаду Олександра Мороза, не обговорювалися ані в формальному контексті, ані в кулуарах.

«Найбільше часу витрачено на знаходження спільної мови з формулювання окремих позицій тексту угоди. За деякими питаннями таку консолідовану позицію знайдено, за деякими — ми наблизилися до спільної позиції», — сказав представник «Нашої України». «Максимально консолідовану позицію знайдено з питання земельних відносин. Ми не заперечуємо необхідності формування ринку землі, але з розумінням ставимося до того, що спочатку потрібно розробити всю нормативну базу та забезпечити створення інфраструктури. І єдине питання — це питання часу, який потрібен для створення цих необхідних умов», — зазначив Р. Зварич.

Серед інших нерозв’язаних проблем він назвав питання структури уряду. «Президент наполягає на відновленні механізму урядових комітетів, і ми чітко висловлюємо цю позицію, але іноді вимоги інших учасників переговорів звучать у категоричній формі, що заважає конструктиву», — уточнив він. Стосовно питання про підпорядковування коаліції та уряду, то учасники переговорів схиляються до думки, що уряд звітуватиме перед коаліцією, «інакше втрачається сенс конституційної реформи», — наголосив Р. Зварич.

Юлія Тимошенко, крім того, повідомила, що учасники коаліції обговорювали питання НАТО, повернення заощаджень громадян, податкової політики. Відповідаючи на запитання, коли буде підписано коаліційну угоду, вона зазначила, що «не хотіла б зараз робити прогнози, працюємо буквально у цілодобовому режимі».

Тим часом лідер СПУ Олександр Мороз, відповідаючи в ефірі студії «1+1» на запитання, чому соціалістів не влаштовує формулювання «Нашої України», за яким вступу України до НАТО має передувати референдум, зазначив: «Ми самі наполягаємо на тому, що питання про вступ до НАТО можливе тільки після проведення референдуму. Але за словами є інший зміст. Коли «Наша Україна» формулює всі етапи підготовки до вступу до НАТО, то це практична робота у цьому напрямі. Ми ж —за співробітництво в межах угоди про партнерство».