Кримський державний медичний університет імені Георгієвського став першим в Україні профільним вузом, який пройшов успішну сертифікацію Лондонського освітнього товариства.

Нинішні його випускники-іноземці з міжнародного факультету невдовзі отримають дипломи й сертифікати міжнародного зразка, власникам яких додаються шанси влаштуватися на роботу в будь-якій країні земної кулі. Вуз відповідає і європейським, і світовим стандартам. З наступного року такі документи отримуватимуть усі без винятку випускники престижного кримського вузу, де навчається чотири тисячі студентів, половина з яких — іноземці.

— Авторитетне міжнародне освітнє експертне товариство із штаб-квартирою у Лондоні, яке на кошти бюджету Англії сертифікує всі провідні вузи світу й має досвід видачі майже 20 тисяч сертифікатів, на підготовку до сертифікації виділило кримчанам два місяці, — розповів ректор вузу Анатолій Бабанін. — За цей час довелося зібрати майже три тисячі (!) відповідних документів. Особливо цікавила міжнародних експертів доля випускників вузу за останні 40 років, тож ми терміново поповнили базу даних про наших вихованців. Місяць документацію розглядало авторитетне журі міжнародних експертів, яке присвоїло вузу відповідно до міжнародної градації категорію «2-А» — вищу з-понад десятка категорій. Також поважні експерти високо оцінили освітній рівень.

Переможці резонно вважають: справжнім критерієм зростання авторитету вузу є не задоволення амбіцій, а подальше зміцнення науково-методичної бази. На лаврах спочивати не збираються, вже нині готуються отримати категорію «3-А», якій відповідають Кембридж, Гарвард і Оксфорд.

Крим.