Президент України Віктор Ющенко рекомендує учасникам коаліційних переговорів під час розподілу сфер впливу керуватися результатами парламентських виборів.

«Це найкраща демонстрація поваги до волі людей і найкращий принцип розподілу посад в уряді та парламенті, — сказав В. Ющенко в інтерв’ю журналістам у Гаазі під час офіційного візиту до Королівства Нідерланди. — На мій погляд, цей принцип було порушено». І додав, що сьогодні розподіл сфер політичного впливу залишається найскладнішим питанням коаліційних переговорів.

Як повідомляє прес-служба глави держави, Президент також наголосив, що згідно з Конституцією та законами України значна частина кадрових призначень належить до компетенції Президента. Однак під час переговорів це частково не було враховано, що порушує продуктивність і результативність діалогу.

Водночас Президент вважає, що зазначені труднощі не заблокують переговорний процес. За його словами, під час зустрічі з лідерами політичних сил — учасниць коаліційних переговорів вдалося зняти значну частину розбіжностей.

В. Ющенко повідомив, що планує ще раз зустрітися з лідерами політичних сил — учасниць майбутньої коаліції та публічно висловити свою позицію щодо врегулювання питань її створення.