Хто-хто, а школярі й студенти знають що з’їсти, аби було смачно й дешево. Чіпси, гамбургери, хот-доги, чебуреки, пиріжки, картопля фрі та «сердита» кока-кола — це не повне меню любителів «швидкої» їжі. На жаль, вони не замислюються, які від неї наслідки. Повнота —це ще півбіди.

На думку лікарів, таке харчування істотно порушує режим роботи шлунково-кишкового тракту: названі продукти містять канцерогенні речовини, які можуть спричинити розвиток ракових пухлин. І не дивно: пиріжки та все інше смажать зазвичай на олії, поки вона не почорніє. А суміш, скажімо, чіпси-лимонад — шкідлива, бо провокує ожиріння, гастрити, захворювання шлунково-кишкового тракту.

Навіть якщо юнаки і дівчата не зловживають канцерогенами, а обідають у кафе — це не панацея від хвороб. Надто, якщо полюбляють курей-гриль, шаурму, томати, цитрусові. Отже, перевагу, радять дієтологи, слід віддавати домашній українській кухні, а не екзотичним продуктам, приготовленим у сумнівних, часом антисанітарних харчоблоках.

Від «газировки» дітей треба просто оберігати, пропонуючи їм чорний чай з молоком або зелений. У крайньому разі мінеральну воду можна підігріти, випустивши агресивні бульбашки.