Фракція соціалістів вважає за необхідне зберегти за нинішніми міністрами, котрі представляють Соцпартію, їхні посади в уряді. Про це заявив в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» член фракції Віталій Шибко. «Наші міністри були успішними, їхня робота була ефективною», — сказав депутат. За його словами, це стосується міністра освіти Станіслава Ніколаєнка, а також міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, до яких сьогодні немає претензій як до державних діячів.

Говорячи про позиції фракції з питання кандидатури майбутнього Прем’єр-міністра, В. Шибко наголосив, що така позиція вироблятиметься в умовах «трійки» — СПУ, блоку «Наша Україна» і Блоку Юлії Тимошенко. «Подобається чи ні кандидатура, але якщо буде домовленість, то виникне необхідність солідарного голосування», — сказав він.

Посаду Голови Верховної Ради України, вважають соціалісти, має обійняти лідер СПУ Олександр Мороз, з огляду і на його досвід, і те, що він був родоначальником політичної реформи. Відповідаючи на запитання про те, чи буде вимога зберегти посади за міністрами-соціалістами в наступному уряді умовою для голосування за кандидатуру прем’єра, В. Шибко сказав: «Гадаю, так — це логічно».