На території Гідропарку незабаром з’явиться культурно-освітній парк «Київ у мініатюрі». Це буде містечко з копіями храмів і основних будівель міста. Макети виконані в масштабі 1:33 до оригіналу. Доповнюватимуть їх маленькі люди, дерева й автомобілі. Площа парку на сьогодні становить 1,8 гектара. Встановлено 34 макети, ще 8 — у роботі. Загальна довжина доріжок — 3,5 кілометра, довжина міні-Дніпра — 44 метри. Мости виконані в масштабі 1:70.

Автор проекту Олександр Меньшиков розповів, що макети зроблені зі спеціального пластику, не бояться ні морозу, ні сонця, ні води і коштують п’ять тисяч гривень кожний. А загальна вартість проекту становить приблизно 2,5 мільйона гривень. Проект задумувався як спільний з Київміськадміністрацією: місто дає землю, приватний підприємець, відповідно, гроші. Новий столичний голова заперечень проти проекту не висловлював. Приїжджав сюди його заступник Валерій Пустовойтенко, проект схвалив. Але... документи до кінця не оформлені. Досі незрозуміло, хто буде охороняти парк, здійснювати екскурсійне обслуговування, яка тут частка міста і скільки коштуватиме атракціон для відвідувачів. Вхідні квитки, до речі, задумані водночас як буклети з історичною довідкою по кожному об’єкту.

Олександр Миколайович любить своє міні-місто, але мером себе не вважає. Він оптиміст і обіцяє, що перших відвідувачів парк прийме до Дня Конституції. А добудовуватимуть «столицю» ще кілька років: вулицями їздитимуть машинки, Дніпром плаватимуть пароплавчики. Взяти участь у цьому проекті і привезти до столиці свої міні-міста побажали також Одеса, Львів, Донецьк. Тоді кожен гість столиці зможе почуватися як вдома.