Нещодавно завершилась Всеукраїнська виставка «Освіта. Робота. Бізнес», на якій було представлено 140 організацій, фірм та навчальних закладів.

Ярмарок пропонував молодим відвідувачам широкий спектр послуг: від юридичних та психологічних консультацій до пропозицій з працевлаштування. Третьокурсниця НТУУ «КПІ» Юля, скажімо, мала намір знайти підробіток, який можна було б поєднувати з навчанням. Роботу знайти не вдалося, натомість вона збагатилася корисною інформацією. Наприклад, про те, що і як потрібно говорити роботодавцеві, що одягати на співбесіду з ним та як уберегтися від шахраїв.

І все ж чимало юних знайшли собі заняття на літні канікули. Хтось працюватиме офіціантами, інших задовольнить зарплата кур’єрів, менеджерів з продажу тощо. Їм не обов’язково мати досвід роботи та вищу освіту. Були на виставці і вакансії на серйозніші місця та зарплати (від 2500 гривень), але і вимоги до претендентів висувалися відповідні.

Для випускників шкіл більшість провідних вузів організували стенди з інформацією про факультети, можливості та порядок вступу.

Київ.