У Криму ліквідували міжнародний канал торгівлі людьми. Злочинці отримали від п’яти до семи років.

У ході оперативно-слідчих заходів правоохоронці вийшли на двох сімферопольців, один з яких уже побував за гратами п’ять разів, другий теж мав судимість. Як з’ясувалося, обидва вони належали до організованого злочинного угруповання, що займалося постачанням українських дівчат до турецьких борделів. «Товар» знаходили в бідних кримських селах, у Херсонській, Запорізькій та Вінницькій областях.

Юнкам пропонували за добру плату працювати за кордоном моделями, барменами, офіціантками. Жертвам видавали фальшиві паспорти і відправляли до Туреччини. Там місцеві сутенери розподіляли дівчат по «робочих місцях». Спершу це були елітні борделі Стамбула, Анкари й Ізміра, призначені для турецьких чиновників-високопосадовців. Перші півроку «секс-товар» трудився безплатно, відпрацьовуючи витрачені на їхнє переселення гроші.

Щойно «живий товар» зношувався, його перекидали у дешеві публічні будинки. Долі дівчат складалися по-різному, але завжди трагічно. Одні роками залишалися в рабському становищі, інші безслідно зникали, деяких видворяла із країни міграційна служба.

Загалом за кілька років члени організованого злочинного угруповання відправили у Туреччину близько 130 дівчат. І випадки работоргівлі не рідшають. Щойно направлено в кримський суд кримінальну справу 30-річної громадянки Узбекистану. Звинувачену затримали під час оформлення «товару» для відправлення на судні із Криму до Туреччини.

Крим.