У Києві немає жодних проблем із розміщенням туристів під час ЧЄ—2012 року з футболу, за право прийняти який бореться Україна у спільній заявці з Польщею. Про це на прес-конференції повідомив в. о. начальника ГУ комунального господарства КМДА Микола Грицив.

За цей час планується будівництво 10 п’ятизіркових готелів, розпочато спорудження студентського містечка на 10 000 місць, розробляється програма розвитку малих готелів, що передбачає зведення та реконструкцію близько 70 готелів малого класу, опрацьовуються питання розвитку готельної та туристичної інфраструктури, належної підготовки стюардів та волонтерів зі знанням іноземних мов.

***

Відповідно до проведеного однією з азербайджанських радіостанцій опитування симпатії більшості місцевих уболівальників на чемпіонаті світу будуть на боці збірної України (43 відсотки голосів). На другому місці йде збірна Італії (22), третьому — Бразилія (18).

***

Київське «Динамо» розпочало підготовку до наступного сезону. Підопічні Анатолія Дем’яненка зібралися на базі в Кончі-Заспі і після планового медобстеження провели 40-хвилинну пробіжку. Компанію футболістам у сосновому бору, що межує з базою, склали тренери, серед яких був і новачок. У новому сезоні одним із помічників головного тренера став колишній гравець «Динамо» Олег Лужний.

На перше тренування вийшли Віталій Рева, Тарас Луценко, Андрій Єщенко, Юрій Дмитрулін, Давид Імедашвілі, Мар’ян Маркович, Каха Аладашвілі, Крістіан Іримія, Мілош Нінкович, Валентин Белькевич, Ігор Петкович, Георгій Пеєв, Флорин Чернат, Олег Герасим’юк, Отарі Марцваладзе, Максим Шацьких, Маріс Верпаковскіс та Денис Главіна.

У списку є незнайоме прізвище. Грузинський оборонець Давид Імедашвілі прибув до «Динамо» на оглядини з «Віт-Джорджії». Йому 21 рік, зріст 187 см, вага 77 кг.

До клубу повернулися Юрій Дмитрулін, Георгій Пеєв, Олег Герасим’юк і Денис Главіна, котрі перебували в оренді в різних командах. Ті динамівці, які не виступають у збірних своїх країн, прибудуть до Києва найближчими днями. Синьо-білі тренуватимуться вдома до 17 червня. Після цього вирушать на одинадцятиденний збір до Швейцарії.

***

Як відомо, одеський «Чорноморець» намагається підписати контракт із нападником грецького АЕКа Олегом Венглинським. Хоча є варіанти з можливим поверненням до Одеси форварда донецького «Металурга» Олександра Косиріна. Найкращий бомбардир останнього чемпіонату України цю інформацію не коментував. Він зазначив, що після бесіди з президентом «металургів» Сергієм Тарутою йому стало зрозуміло — у Донецьку на нього розраховують. Однак сидіти на лаві запасних він не збирається.

Дещо прояснив ситуацію перший віце-президент «Металурга» Дмитро Селюк. «На силування нема милування, — сказав він, — тому у своїй команді ми не збираємося нікого утримувати, і Олександр Косирін — не виняток. Розуміємо, що нападник сповнений бажання виступати в єврокубках, тому готові розглянути не тільки варіант можливої оренди Косиріна, а і його повноцінного трансферу до Одеси. Якщо «Чорноморець» заплатить «Металургові» такі само гроші, які було витрачено нами на покупку форварда, Сашко вже через годину буде в Південній Пальмірі...»