Повернутися обличчям до людей

Народна партія розповсюдила заяву про події у Верховній Раді, які сталися вчора. В заяві, зокрема, зазначається, що «довгоочікуване засідання нового складу українського парламенту... звелося до складення присяги одним народним депутатом і до ухвалення рішення про перенесення роботи єдиного законодавчого органу України ще на тиждень».

На думку народників, це свідчить про те, що «справжні інтереси певних політичних сил, які дедалі більше нагадують карикатурних «лебедя, рака і щуку», полягають у відвертому і цинічному «дерибані» портфелів та посадових крісел, а не відстоюванні загальнонаціональних інтересів». Народна партія звертає увагу на низку системних криз, ознаки яких уже помітні в різних сферах суспільного життя.

Народники закликали Президента України і Верховну Раду «повернутися обличчям до людей і взяти на себе відповідальність за чергове політичне, економічне й соціальне знущання з українського народу, його приниження, які відбулися... в сесійній залі українського парламенту».

У Кіровограді — акція

Безстрокову акцію «Місто без мера» розпочали члени ініціативної групи мешканців Кіровограда. Її мета — проведення повторних виборів міського голови обласного центру.

Відповідальний за проведення акції Володимир Туровець повідомив журналістам, що ініціативна група подала заявку до міськвиконкому про початок акції з 6 червня. Її учасники збиратимуть підписи кіровоградців за необхідність проведення повторних виборів міського голови, які потім передадуть депутатам міськради.

Нагадаємо, обраний нещодавно міським головою Кіровограда Валерій Кальченко одночасно за списками БЮТ пройшов до Верховної Ради. Він написав заяву про зняття з себе обов’язків міського голови, однак повідомив журналістам, що сподівається на те, що Верховна Рада ухвалить закон, який дасть можливість суміщувати посади міського голови й народного депутата.