У Севастопольському управлінні культури та туризму, що по вул. Совєтській, 9, крадуть державну символіку. «Тырят», — так промовисто висловилась на зустрічі з представниками громадських організацій 30 травня заступник начальника установи Людмила Богатирьова.

На тій зустрічі мали на меті обмінятися пропозиціями щодо розподілу субвенції, внесеної Кабміном до міського бюджету, на розвиток української мови та культури. Три мільйони гривень з дев’яти належних вже надійшли до Севастополя. Кабінет Міністрів призначив головним розпорядником коштів чомусь не управління освіти, як спершу планувалося, а управління культури та туризму — установу, в якій навіть відсутня державна символіка.

Тетяна Зєніна — начальник управління, того дня була відсутня. Тож зустріч з представниками громадських організацій, які дбають про українську мову та культуру, в кабінеті начальника провела її заступник — Людмила Богатирьова. Засвідчивши знання української кількома реченнями, вона продовжила російською і сказала: їй боляче, що гості міста не бачать у книгарнях яскравих буклетів про Севастополь, на гарному папері, українською мовою, з державною символікою. Тепер, коли управління одержить гроші, такі буклети можна буде замовити.

На словах «державна символіка» присутні почали озиратиися, шукаючи у кабінеті начальника управління бодай натяк на ту символіку. «Невдовзі у цьому кабінеті буде ремонт, чого вона вкриватиметься пилюкою?» — пояснила Людмила Віталіївна. Втім, ознак підготовки до ремонту помітно не було.

Мабуть, державна символіка є у кабінеті заступника начальника управління? Ні, там лише картини та завелике, як для робочого кабінету, дзеркало. Може, ознаки державності є на вході до установи? — допитувалися особливо прискіпливі. На жаль...

«Тырят!» — розвела руками пані Богатирьова.

У двоповерховій будівлі, де розташоване управління культури та туризму, ще є одне із севастопольських відділень «Приватбанку». Державну символіку там не крадуть. Клептоманія у нас вражає винятково відвідувачів установ культури.

Єдиний доказ того, що Севастопольське управління культури та туризму належить до держави Україна, тут таки можна знайти: у коридорі на другому поверсі, між кабінетами начальника та заступника, з фотовиставки вам усміхається екс-президент Кучма.

Севастополь.