З 1998 року Інститут нейрохірургії імені А. П. Ромоданова АМН України намагається розв’язати питання щодо придбання радіохірургічного апарата гамма-ніж. Прогресивна міні-інвазивна технологія, закладена в цьому пристрої, дає змогу виконувати нейрохірургічні втручання в найнедоступніших ділянках головного мозку без трепанації черепа, операційного травмування тканини мозку та тривалого реанімаційного періоду. Застосовуючи таку технологію, фахівці інституту допомогли б тисячам хворих з онкологічною патологією головного мозку, аномаліями його судинної системи, важкими больовими синдромами, такими як невралгія трійчастого нерва, щороку рятували б життя 1500 хворих.

Вартість апарата гамма-ніж становить 5 млн. євро, тобто 30 млн. 365 тис. гривень. Завдяки чуйності наших співвітчизників на спеціальному рахунку станом на 1 червня 2006 року вже накопичилося 2 млн. 173 тис. 719 гривень.

Від імені політради і себе особисто закликаю однопартійців допомогти Україні придбати новітній апарат для лікування пухлин головного мозку, щоб урятувати життя тисячам хворих, серед яких багато і дітей. Тому ці зусилля були б особливо доречними у Всесвітній день захисту дітей — що може бути кращим внеском за допомогу зберегти здоров’я дитини? Варто не втратити час і допомога дитині стане вашою першою перемогою над прикрими обставинами долі.

Варто було б активно долучитися до благодійної акції, спрямованої на розв’язання болючої проблеми, представникам влади та бізнесовим структурам. Адже, якщо вдасться зібрати кошти на гамма-ніж за рахунок добровільних пожертв, українських пацієнтів лікуватимуть безплатно.

Сьогодні Соціалістична партія України має більш як 300 тис. членів, тому якщо кожен з нас виділить на цю справу хоча б по одній гривні, це зможе значно пришвидшити збір коштів і врятувати життя тяжкохворих.

Не будьте байдужими, не відкладайте цю добру справу на завтра, адже на операцію очікують хворі, для яких гамма-ніж залишається єдиною надією на порятунок.

З повагою, народний депутат України секретар політради СПУ Галина ГАРМАШ.

(Розповсюджено прес-службою СПУ).