У Запорізькому національному університеті нещодавно працювали вчені з Америки і Німеччини.

Дослідниця з питань музичної терапії професор Барбара Віллер (США) проводитиме в нашому вузі відповідні дослідження, а зарубіжні студенти пройдуть в ЗНУ спеціалізацію з музичної терапії.

Результатом плідної співпраці професорів Магдебург-Стендальського університету Фріца Гельмута Віша та Вольфа Бльомерса стало відкриття лабораторії для роботи з дітьми з особливими потребами та їхніх батьків. Планується створення мобільної служби. Фінансування проекту забезпечить німецька сторона, а ось наукова підтримка — за вченими ЗНУ.

Передбачається також співробітництво за програмою «Європа без кордонів». Зокрема, десять запорізьких студентів навчатимуться за кордоном на магістрів, стільки само іноземців вивчатимуть науки в нацуніверситеті Запоріжжя. Про ці та інші наміри гості розповіли ректору ЗНУ Сергію Тимченку (на знімку). До речі, інтерес до запорізького ВНЗ останнім часом помітно зростає. Про це свідчить і візит до ЗНУ представників дев’яти (!) посольств європейських країн. Зустріч з викладачами і студентами провідного ВНЗ відбулася в рамках Дня Європи. Дипломати з Польщі, Швеції, Великої Британії, Фінляндії, Нідерландів, Греції, Хорватії, Латвії та Угорщини схвально оцінили внесок запоріжців у розвиток науки і підготовку фахівців.