Чергова сесія міськради почалася з пікету. Під стінами міськвиконкому представники РУХу і ПСПУ сперечалися з питання надання російській мові статусу регіональної. Справа дійшла до бійки. Помирив усіх особисто міський голова Володимир Чайка, котрий вийшов до «протестантів» і заявив, що рішення про регіональний статус російської мови є неконституційним, у чому він і переконуватиме депутатів. Мітинг завершився спільним співом «Несе Галя воду...».

Проте сесія міськради відхилила протест прокурора і прийняла рішення про надання російській мові статусу регіональної. Протест прокурора відхилили більшістю голосів (55 депутатів висловилися «за»), і 59 депутатів проголосували за надання російській мові статусу регіональної, 17 депутатів проголосували «проти». Перед голосуванням депутати заслухали заперечення прокурора, який вніс протест на попереднє рішення сесії. Прокурор попередив депутатів про те, що у разі завзятості в прагненні затвердити неконституційне рішення відповідно до ст. 78 Закону «Про місцеве самоврядування», може йтися про дострокове припинення повноважень депутатів міської ради. Однак слова прокурора не подіяли на депутатів.

Також 59 голосами депутати відхилили протест прокурора на оголошення Миколаєва «територією без НАТО» (за 21 голосу «за» задоволення протесту і 5 тих, хто утримався). Міськрада прийняла звернення до Верховної Ради з вимогою надати російській мові регіонального статусу.

Миколаїв.