Футбол. Товариський матч національних збірних. Україна—Лівія. 3:0. Геріссау (Швейцарія). Міський стадіон. 1 000 глядачів. Голи: Єзерський, 50, Бєлік, 86, Воробей, 88.

Україна: Шовковський (Шуст, 46), Єзерський, Ващук (Тимощук, 46), Русол (Гусін, 46), Несмачний, Шелаєв, Назаренко (Ротань, 46), Гусєв (Свідерський, 46), Калиниченко, Бєлік, Воронін (Воробей, 46). Тренер — Олег Блохін.

Завданням тренерського штабу нашої команди в конкретному поєдинку було перевірити тактичні варіанти, відлагодити ігрові зв’язки. Скажімо, цього разу окремих виконавців пробували на проблемних позиціях. Так, Андрій Гусін виступав у ролі центрального. Саме ця ланка, до якої окрім Андрія входили в різних таймах Ващук, Єзерський і Русол, на жаль, припускалася помилок, давала збої.

Отож розбір похибок і їх виправлення Олег Блохін разом з асистентами робитиме вже, так би мовити, по ходу п’єси. Адже часу обмаль. Попереду лише один контрольний матч із Люксембургом. І — старт у чемпіонаті світу.

Та поговорімо трохи ширше про спаринг із нашими давніми знайомими — лівійцями. Пригадайте, саме з ними в лютому 2004 року українська збірна в Тріполі розійшлася миром — 1:1. Уже зазначалося, що матч мав суто тренувальний характер. Тому оцінюватимемо все, як кажуть, без фанатизму. Блохін уперше за три матчі застосував схему 4—4—2, і в першому таймі Україна грала з одним опорним.

Не дивно, що наші футболісти мали величезну перевагу протягом всього ігрового часу. Клас команд був надто різний. Наші опоненти дбали лише про оборону. І тільки зрідка збиралися на контратаки. Щоправда, окремі з них були дуже небезпечні. Особливо гостро діяв джамахірійський форвард Фаззани. Та завдяки майстерності і досвіду Шовковського хмара небезпеки оминала небо над нами.

Слабкий суперник, звичайно, розхолоджував. Тому дії українців в атаці тривалий час були безрезультатні, хоча вони розтринькали безліч гострих моментів. А забили наші після перерви. Після подачі кутового голкіпер лівійців Августіні помилився на виході, і Володимир Єзерський влучно пробив головою у порожні ворота.

І знову — пауза. Лише в завершальній частині зустрічі кількість переросла в якість. Спочатку Руслан Ротань вивіреною передачею відправив уперед Андрія Вороб’я. Він на швидкості дістався штрафного лівійців і прострелив на Олексія Бєліка. А той елегантно й вишукано п’ятою перевів м’яча у ворота. Невдовзі вже Бєлік щедро віддячив партнерові по клубу. Після його прострілу в центр Воробей уразив незахищені ворота — 3:0!

Завтра збірна України проведе свій останній перед дорогою до Німеччини контрольний матч. Як ми вже писали, у Великому Герцогстві Люксембург. Очікується, що на поле вийдуть Андрій Шевченко та Сергій Ребров. Приготування завершаться...