Робоча група завершила роботу над проектом коаліційної угоди в рамках переговорного процесу про утворення коаліції. Про це, як повідомляє прес-служба «Нашої України», заявив керівник юрдепартаменту «НУ» народний депутат Роман Зварич.

«Текстові формулювання проекту приблизно на 95 відсотків погоджені, натомість залишаються непогодженими деякі принципові позиції», — повідомив парламентарій.

Зокрема, йдеться про темпи і процедуру інтеграції України в євроатлантичні структури і продаж землі. Сторони знайшли компромісне формулювання, згідно з яким Україна набуде членство в НАТО за наслідками референдуму. «Спочатку представники Соцпартії погодилися з таким формулюванням, але потім відійшли від цієї позиції», — зазначив Роман Зварич. Соціалісти наполягають і на продовженні мораторію на продаж землі ще на п’ять років.

Відтепер, за словами народного депутата, переговорний процес переходить на новий щабель — консультацій і узгоджень на рівні лідерів окремих політичних сил. Вони мають зустрітися з Президентом, виробити консолідовану позицію і підготувати остаточний текст для підписання 7 червня.

А учасник переговорної групи від СПУ народний депутат Йосип Вінський повідомив УНІАН, що у проекті коаліційної угоди залишається 15 питань, стосовно яких є розбіжності. «Процес йде дуже складно... Але він просувається», — наголосив Й. Вінський.

До питання розподілу посад учасники переговорів ще не дійшли.