Події останнього часу навколо виборів голови Дніпропетровської обласної ради досягли свого апогею. Маючи 39 депутатських місць зі 100, депутати від Партії регіонів переконані: посада голови по праву належить їхньому висуванцеві. І таким претендентом був керівник обласної організації партії, 36-річний народний депутат Олег Царьов, якого підтримують комуністи та народники. Арифметично місцева коаліція має потрібний 51 голос. Але...

Минулої п’ятниці активісти з різних таборів гучномовно пікетували самоврядний будинок. На другий раунд вирішального засідання першої сесії облради завітали і 20 народних обранців із Донецька та Києва. Міліцейська охорона ззовні була підсилена беркутівцями та представниками приватної охоронної структури «Грифон». Народні депутати на чолі з Владиславом Лук’яновим, Олегом Царьовим, Віктором Борщевським, Юрієм Самойленком, Ігорем Шкірею влаштували силовий прохід, роздаючи стусани мовчазним охоронцям, які виконували наказ свого керівництва пропускати до приміщення тільки за перепустками та посвідченнями. Під вигуки «народних депутатів б’ють!» вони пройшли охорону, розбивши засклені вхідні двері.

На третьому поверсі народні депутати та їхні місцеві соратники вибили двері до сесійного залу, використавши стіл для реєстрації як таран.

Сесія почалась із запізненням. Цього разу кандидатами на голову облради стали регіонал Михайло Разгоняєв та нашоукраїнець Микола Швець, який очолював обласну раду минулого скликання. Таємне голосування не дало переваги жодному: Швець набрав 49, а Разгоняєв —47 голосів. Голова обласної територіальної виборчої комісії Анатолій Галка оголосив перерву в роботі сесії на невизначений строк.