Відповідно до вимог Закону України «Про судову експертизу» та Кримінально-процесуального кодексу України Головним бюро судово-медичної експертизи Міністерства охорони здоров’я України завершено проведення повторної комісійної судово-медичної експертизи у кримінальній справі, що розслідується Генеральною прокуратурою України за фактом посягання на життя державного діяча України, колишнього народного депутата України, а нині Президента України Віктора Ющенка.

Експертиза проводилася у складі комісії із вітчизняних фахівців, а також фахівців із США, Німеччини та Японії. Експерти підтвердили попередні висновки лабораторій Нідерландів, Німеччини, Великої Британії та Бельгії про те, що в організмі В. Ющенка міститься отруйна речовина — діоксин. Із наданого експертами висновку можна вважати, що Віктора Ющенка було умисно отруєно.

Інформація стосовно часу, місця та способу отруєння є таємницею досудового слідства і відповідно до статті 121 Кримінально-процесуального кодексу України до його завершення розголошенню не підлягає.

Прес-служба Генеральної прокуратури України.