Питання вступу України до Північноатлантичного альянсу може бути розглянуте тільки після всенародного референдуму. Про це заявив секретар політради СПУ Геннадій Задирко.

«У програмі партії написано, що ми бачимо Україну як позаблокову державу. Під час домовленостей про створення парламентської коаліції ми змогли відстояти свою позицію і переконали БЮТ та НСНУ, що питання вступу до НАТО може бути розглянуте тільки після всенародного референдуму», — цитує слова Г. Задирка прес-служба СПУ.

За словами секретаря політради, соціалісти мають золоту акцію в цій коаліції. Щоправда, їхня позиція «жорстка і категорична»: соціалісти за позаблоковий статус, європейську інтеграцію і за те, щоб Україна брала участь в міжнародних інституціях, але не у військово-політичних блоках.

Г. Задирко також зазначив, що сьогодні результати соціологічних досліджень свідчать, що Україну в Північноатлантичному альянсі бачить меншість українців, але зауважив: не треба виключати того, що буде проведено відповідну інформаційну роботу. «Крім того, чим більше Росія робитиме заяви з приводу приєднання Криму, тим більше вектор України буде направлений у бік Північноатлантичного блоку», — наголосив секретар політради СПУ.