Необмежені можливості для навчання надає в наше розпорядження Інтернет, але разом з тим ця мережа містить багато інформації, яку не можна вважати ані корисною, ані надійною. Найактивнішими користувачами Інтернету є діти, і саме вони найчастіше наражаються на небезпеку. У Міжнародний день захисту дітей з ініціативи консультативної ради з питань інформатизації при Верховній Раді, «Інтернет-асоціації України» та компанії «Майкрософт Україна» за «круглим столом» укотре порушували питання безпеки дітей у Інтернеті, його законодавчі аспекти.

На зустрічі обговорювалася чинна практика правозастосування в Україні з цього питання у контексті досвіду інших країн. Основу для дискусії з участю народних депутатів (нового і минулого скликання) Віталія Коржа та Володимира Кафарського становив власний та експертний досвід, яким поділилися представники Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ України, Федерального бюро розслідувань США (ФБР), а також фахівці профільних галузевих асоціацій.

А розпочав і підбив підсумки обговорення заступник голови консультативної ради з питань інформатизації при Верховній Раді України Михайло Родіонов. Він зазначив, що в Україні є лише Закон «Про охорону дитинства». Але не йдеться про аспекти, пов’язані з Інтернетом. А діти за своїм характером надзвичайно допитливі й часто в пошуках чогось нового наражаються на веб-сайти злочинних угруповань, які пропагують порнографію та педофілію. В Україні немає жодних законодавчих актів з цієї проблеми. А тому потрібно починати працювати над законопроектом, котрий матиме комплексний підхід з усіх проблем захисту дітей. Інтернет має служити лише для інтелектуального розвитку.