В Національній опері України відбувся благодійний концерт камерного оркестру «Віртуози Москви» під орудою всесвітньо відомого диригента і скрипаля Володимира Співакова. Усі зібрані кошти передано до фонду допомоги хворим на розсіяний склероз. Маестро давно займається благодійністю — від допомоги хворим до надання стипендії молодим талановитим музикантам.

Двоє юних стипендіатів Співакова взяли участь у виступі «Віртуозів Москви» — 16-річна саксофоністка Ася Фатєєва показала блискучу техніку володіння таким «нежіночим» інструментом, як саксофон, а 18-річний Нікіта Власов зачарував ніжним прозорим звучанням зазвичай грубуватого акордеона.

Програма концерту була традиційною для «Віртуозів Москви» —популярна барокова, класична, романтична та сучасна музика —Боккеріні, П’яццолла, Брамс, Моцарт. Оркестр Співакова, як завжди, відрізнявся чистотою та довершеністю звуку, ідеальною виваженістю ансамблю струнних, висококласною бісерною технікою.

Розпочав концерт сам В. Співаков — після відеосюжету про людей, хворих на розсіяний склероз, він виконав печальну і світлу «Молитву» Альбіноні. Звучання скрипки роботи Страдіварі — проникливе, ніжне, камерне, ніби «пастельне», і в руках маестро вона справді молилася.

Поєднуючи високе мистецтво зі шляхетною метою, В. Співаков, як-от цього разу в Києві, допомагає дуже багатьом. Отже, музика справді лікує...