Заява прес-служби Міністерства освіти і науки України (МОНУ)

На інтернет-сайті From-ua. була розміщена брехлива стаття, направлена проти керівництва

МОНУ і, зокрема, в. о. міністра Станіслава Ніколаєнка, в якій пролунало звинувачення про начебто фінансові зловживання під час проведення конкурсу підручників для 6 класу загальноосвітніх навчальних закладів (ЗОНЗ).

Прес-служба МОН заявляє: конкурс підручників для 6 класу проведено прозоро і відкрито, рішення по них приймали не «окремі працівники міністерства», як написано в статті, а колегія, яка тричі розглядала це питання і прийняла колегіальне рішення.

Звинувачення в тому, що деякі працівники міністерства отримали «відкати» за підручники-переможці конкурсу не мають під собою жодних підстав хоча б тому, що жодна копійка ще жодному з видавництв не перерахована.

Держзамовлення отримали 19 українських видавництв різної форми власності, а не одне видавництво з російським капіталом.

Аналогічні провокації мали місце на сайті

From-ua.com, де була спроба послідовну боротьбу керівництва МОНУ за якісну освіту видати за бажання отримати хабарі за ліцензії.

МОНУ направило відповідні заяви до правоохоронних органів і готує судовий позов.

Усі ці публікації є брутальними провокаціями, які свідчать лише про те, що послідовна робота, яку проводить керівництво МОНУ, не подобається тим, хто раніше отримував хабарі і наживався на народних грошах, виділених на освітянські програми.

Цифри

Уряд затвердив Порядок використання цьогоріч коштів, передбачених державним бюджетом на видання, придбання, зберігання та доставку підручників і посібників для студентів та учнів. МОНУ використовує відповідні суми згідно із затвердженим переліком підручників і посібників для загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладів з урахуванням заявок від регіональних управлінь освіти. У бюджеті 2006 року на видання, придбання, зберігання та доставку підручників передбачено 128,5 мільйона гривень.

***

Як повідомили в прес-службі Міністерства освіти, цього року в Україні 11 клас закінчують 440 тисяч дітей. Це на 12 тисяч менше, ніж торік. До першого класу 1 вересня прийдуть 380 тисяч хлопчиків і дівчаток.

Телефон

По 16 червня 2006 року за телефоном 486-11-23 в Міносвіти працює «гаряча лінія». Зателефонувавши в МОНУ, можна дізнатися про особливості зарахування дітей до першого класу, проведення державної підсумкової атестації тощо.