Шкідлива риторика

Партія регіонів, виступаючи за нормалізацію відносин з Росією, за розвиток наших економічних і духовних зв’язків, ніколи не дозволить спекулювати на темі територіальної цілісності України. Про це, як повідомили «Голосу України» у прес-службі ПР, заявив народний депутат, член президії політради Євген Кушнарьов, коментуючи ініціювання Держдумою Росії запиту до російського уряду щодо можливості приєднання Криму до складу Російської Федерації.

Такі політичні декларації, впевнений парламентарій, викликають, як мінімум, здивування. І нічого хорошого у зміцнення добросусідських відносин між Україною і Росією вони привнести не можуть. «Якщо говорити про супротивників україно-російського діалогу, то, по-перше, вони їх не лякають, більше того — ллють воду на їхній млин, дозволяючи малювати агресивний образ північного сусіда, — наголосив народний депутат, — а якщо говорити про прихильників, те це ставить їх у двозначне становище».

Крім того, Є. Кушнарьов упевнений, що це неприпустима і шкідлива риторика. «Якщо такі дії хоч якось можна пояснити з боку російських великодержавних шовіністів, то це в жодному разі не повинно бути загальною позицією вищого законодавчого органу Росії».

Заради розвитку підприємництва

Народний депутат, президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах заявляє, що Державний комітет з питань регуляторної політики і підприємництва виведуть із підпорядкування Міністерства економіки.

За його словами, підпорядкування комітету Міністерству економіки суперечило законодавству й указу Президента.

Перед прес-конференцією на засіданні правління УСПП А. Кінах сказав: «Ми наполягатимемо, щоб комітет було перетворено на національну комісію України з регулювання».

Серйозного капіталу не зароблять

Підстав для відставки виконувачів обов’язків міністрів оборони та закордонних справ з приводу ситуації у Феодосії немає. Так вважає член фракції БЮТ Андрій Шкіль. На його думку, проект постанови з цього приводу, підготовлений комуністами, «не більше, ніж просто епатаж».

Водночас він зауважив, що досить незручно буде працювати, якщо 200 депутатів з фракції Партії регіонів та КПУ «почнуть тупати ногами». Однак цим політичним силам не вдасться заробити на подіях у Феодосії серйозний політичний капітал, — упевнений депутат, адже жодних порушень Конституції чи законодавства не було.

Водночас, коментуючи процес створення коаліції, А. Шкіль зазначив: якщо парламентську роботу не буде зірвано, то коаліцію буде створено між 7 і 9 червня. За його словами, проблемним залишається питання Голови Верховної Ради. А з інших питань «практично процес домовленостей уже завершується», — повідомив депутат.