У Запорізькій облдержадміністрації відбулося перше засідання соціально-економічної ради, створеної відповідно до президентського указу з метою підвищення ролі професійних спілок і організацій роботодавців у формуванні економічної і соціальної політики держави, подальшого розвитку соціального діалогу як одного з головних чинників забезпечення соціальної стабільності, розвитку громадянського суспільства, запобігання суспільних конфліктів. (До складу запорізької ради входять по 12 представників від обласної влади, профспілкових організацій і роботодавців).

«В умовах ринку державні і приватні підприємства — рівні гравці, тому реальне стимулювання має бути адекватним. На державному підприємстві людина повинна одержувати таку само винагороду, як і на приватному», — заявив, як повідомляє «Інтерфакс-Україна», під час засідання ради голова Запорізької облдержадміністрації Євген Червоненко.

Усі права й обов’язки учасників соціально-економічної ради визначені в регіональній угоді, яка, зазначають в облдержадміністрації, удосконалюватиметься. «Угода розвиватиметься з метою врахування інтересів усіх категорій населення. Йдеться про роботу, охорону праці, відпочинок, загалом про комплексний розвиток території області. Це буде найвищий орган на рівні влади», — повідомив начальник Головного управління праці і соцзахисту населення облдержадміністрації Віктор Панкратов.

Обов’язки представників тристоронньої ради — дослідження трудових і соціально-економічних відносин, контроль дотримання прав працівників і роботодавців, участь у розв’язанні конфліктних ситуацій. Крім того, вони можуть брати участь у підготовці проектів програм розвитку Запорізького регіону.