Футбол. Олександр Яценко, гравець молодіжної збірної України, яка в Португалії продовжує боротьбу за титул чемпіона Європи серед 21-річних, замінить травмованого Сергія Федорова в заявці національної команди на чемпіонат світу—2006 у Німеччині. Позавчора до ФІФА надіслано всі документи, потрібні для дозаявки центрального оборонця ФК «Харків».

До національної збірної України Яценко, а також його партнери по молодіжній команді Мілевський, Чигринський та П’ятов зможуть прибути не раніше 2 червня, після півфінального поєдинку європершості з командою Сербії і Чорногорії. У разі виходу підопічних Олексія Михайличенка до фіналу ЧЄ—2006 приєднання до національної збірної цих гравців можливе лише 4 червня.

Тим часом команда під керівництвом Олега Блохіна продовжувала підготовку до світової першості в Києві. Після переможного товариського поєдинку з Коста-Рикою у понеділок увечері команда зібралася разом на заміській базі ФК «Динамо» Київ у Кончі-Заспі. Після відновних процедур гравці повернулися до дворазового режиму тренувань. За індивідуальною програмою працював лише Сергій Ребров. Але його травма не викликає побоювання у лікарів.

Сьогодні вранці літак зі збірною України на борту візьме курс на Швейцарію. Українські футболісти розмістяться в готелі «Бів-Рівадж» у Ньоні. Там до команди приєднається Андрій Шевченко, який отримав «добро» на тренування від медиків і готовий надолужити згаяне.

Завтра українці проведуть зустріч зі збірною Італії на центральному стадіоні в Лозанні (це 25 кілометрів від Ньона). Післязавтра наша команда вирушить до Сент-Галлена, де протягом двох днів проводитиме відновні заняття і тренуватиметься.

5 червня наші футболісти зустрінуться зі збірною Лівії в містечку Гьоссау. Наступний день залишиться на відновлення, а на 7 червня заплановано виліт до Люксембурга на контрольний матч зі збірною країни, що відбудеться наступного дня. 9 червня синьо-жовта делегація вирушать до Берліна, а потім передислокується до Потсдама.

Хочемо порадувати наших уболівальників: УТ-1 планує прямі трансляції контрольних матчів української збірної з італійцями (початок зустрічі о 21.50 за київським часом) і лівійцями (17.00). Про показ на вітчизняному телебаченні матчу з Люксембурга ведуться перемовини.

***

Товариський матч. Туніс—Білорусь. 3:0. Голи: Намуши, 35 (п), Сантос, 48, Джомаа, 90.