Постійний представник Президента України у Криму Геннадій Москаль пропонує розробити новий закон про представництво глави держави в автономії або внести зміни в чинний, для того щоб його повноваження були поширені також і на місто Севастополь.

Про це, як повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна», Г. Москаль заявив під час зустрічі з представниками кримських організацій політичних сил України в Сімферополі. На його думку, повноваження постпреда у Криму повинні поширюватися і на місто Севастополь, оскільки поки що немає закону про місто Севастополь, воно перебуває «у підвішеному стані». І незважаючи на те, що в Севастополі діє міська державна адміністрація, вона не має тих повноважень, які є в обласних або районних адміністрацій, відповідно до закону про місцеве самоврядування. «Тому виникають різні правові колізії», — відзначив Г. Москаль.

Пропонується також розширити права представника Президента у питаннях взаємодії з органами центральної виконавчої влади, що не входять на сьогодні до складу Ради міністрів Криму, тобто прямо підпорядковуються Києву, для оперативного вирішення питань, які постають.

Новий проект закону про представництво Президента України у Криму буде оприлюднено на його інтернет-сайті, що нині розробляється. Після цього активісти політичних партій і громадських організацій зможуть вносити до проекту закону свої пропозиції.