Інтернат взяли в «облогу»... добротою

Сумні очі дівчинки зі школи-інтернату села Залісся-2 Кам’янець-Подільського району, що на Хмельниччині, спонукали депутата обласної ради полковника Олега Хавронюка взяти шефство над цим закладом. Колектив військово-інженерного інституту Подільського державного аграрно-технічного університету, який він очолює, прислав сюди свій перший «десант». 10 костюмів для дівчаток пошила дружина одного з військовиків. Духовий оркестр подарував вихованцям інтернату концерт, курсанти продемонстрували бойове мистецтво. Щирий захват викликала у дітей перша зустріч із новими друзями в погонах, а коли школярів запросили відвідати інститут, побувати на випуску офіцерів, побачити знаменитий центр розмінування, — радощам не було меж.

А найщасливішою стала дівчинка Тетянка, котра й надихнула на добрі вчинки полковника Хавронюка. Під час його першого візиту вона поділилася, що дуже хоче стати модельєром, але швейної машинки не має. Гість не забув про розмову і привіз дитині омріяну машинку.

Віра ШПИЛЬОВА.

Хмельницька область.

Стань ковалем —матимеш роботу

Андрій Новак проходить практику на АТ «Рівневтормет» і потроху набуває впевненості у роботі з металом. «Це чоловіча робота. Але тут потрібна не тільки сила, — каже він. — Без творчості не вийде гарного й естетичного виробу. А тільки такі мають попит у покупців».

Рівненський навчальний центр державної служби зайнятості, організовуючи навчання ковалів ручного кування, тісно співпрацює з приватними підприємствами «Теренок» з Дубна, «Вільха» з Рівного та іншими, які мають відповідну базу для виробничої практики. Часто, проявивши свої вміння та старанність, колишні безробітні залишаються тут на постійну роботу. «Проблем з працевлаштуванням у тих, хто опанував професію коваля, практично немає. Ця професія має попит на ринку праці», — каже директор навчального центру державної служби зайнятості Марія Зубова.

Олександра ЮРКОВА.

Рівне.