В рамках міжнародного співробітництва профспілок державних установ України та Ізраїлю на базі Київського міського комітету профспілки працівників державних установ днями відбулася зустріч делегації профспілки державних службовців Ізраїлю.

Ізраїльська делегація на чолі з її керівником Арієлем Якобі уперше відвідала Україну, поклавши початок тісним взаєминам галузевих профспілок обох країн.

Під час перебування в Україні представники профспілки державних службовців Ізраїлю вивчали досвід роботи українських колег у сфері соціально-економічного захисту членів профспілки та ознайомили зі своєю роботою. Як зазначила голова Центрального комітету профспілки працівників державних установ України Тетяна НІкІтІна (на знімку — п’ята ліворуч), в роботі обох профспілок є багато спільних пріоритетних напрямків, серед яких гідні умови праці, підвищення розміру мінімальної заробітної плати і, звісно, оздоровлення спілчан.

З метою ознайомлення ізраїльських колег з напрацюваннями профспілок Києва щодо спільної роботи з адміністраціями державних установ здійснено ряд офіційних візитів. Серед відомств, що прийняли спільну делегацію, були Головне управління державної служби України, Головне управління соціального захисту міста Києва, Державна податкова адміністрація України та ряд інших установ.

Програмою зустрічі було передбачено відвідання історичних місць України. До уваги ізраїльської делегації було запропоновано відвідання Києво-Печерської лаври, пам’яток давнини Чернігівщини, міста Умані та всесвітньо відомого музейного комплексу в селі Пирогів. Гості ознайомилися з невмирущою красою київського Подолу та вечірнього Дніпра.

Результатами зустрічі української та ізраїльської профспілок державних установ стало започаткування тісного контакту в сфері обміну досвідом профспілкової роботи. Розроблено ряд проектних програм міжнародної співпраці, основа яких у розвитку соціально-економічних чинників впливу, дійового правового захисту працівників, безпечних умов праці та достойної її оплати. Наприкінці зустрічі керівники профспілкових органів Києва та Тель-Авіва домовилися про подальші кроки до розвитку взаємовідносин та тісного співробітництва.

Віталій Почтовий,голова міського комітету профспілки працівників державних установ міста Києва.