Сильні духом — улюбленці долі!

Футбол. Португалія. Молодіжний чемпіонат Європи (U-21). Груповий раунд фінальної стадії. 29 травня. Нідерланди—Італія. 1:0.

Україна—Данія. 2:1. Агеда. Муніципальний стадіон. 27 градусів. 7 000 глядачів. Арбітр — Альберто Ундіано Мальєнко (Іспанія). Голи: Фомін, 31, Каленберг, 43, Мілевський, 84.

Україна: П’ятов, Ярмаш, Чигринський, Яценко, Романчук, Михалик, Пуканич (Оберемко, 67), Чеберячко, Максимов, Фомін (Алієв, 78), Мілевський. Тренер — Олексій Михайличенко.

Данія: Еллегор, Троест, Андреасен, Аггер, Якобсен, Кампер (Абсалонсен, 71), Вюрц, Бергвольд (Расмуссен, 62), Я. Серенсен, Каленберг, Бендтнер. Тренер —Флеммінг Серрітслев.

1. Україна — 6 очок. 2. Нідерланди — 4. 3. Італія — 4. 4. Данія — 2.

Для того щоб потрапити до півфіналу, нашим футболістам треба було зробити багато. Насамперед налаштуватися на гру з повною віддачею. Що вони і зробили. А ще — витерпіли нахабні грубощі забійкуватих данців, показали, що українці справжні чоловіки, сильні духом. А таким, як відомо, усміхається доля!

Перемога над збірною Данії тішить особливо, бо цій команді наші змагуни поступилися у відбірному турнірі поточного чемпіонату: в гостях — 2:3 і в Києві —0:1.

Завтра українська збірна в матчі 1/2 фіналу поміряється силами з командою Сербії та Чорногорії. Друга пара — Франція і Нідерланди.

Нетішинці поїдуть до Ліона

Фінальні ігри юнацького турніру «Кубок націй Данон —Шкіряний м’яч». Київ. Стадіон НТК ФФУ імені Віктора Банникова. Закінчилися фінальні ігри. Змагання за традицією відбувалися на найвищому рівні. І це завдяки організаторам: всесвітньо відомому лідерові з виробництва свіжомолочних продуктів і печива фірмі «Данон», національній Асоціації аматорського футболу України і клубові «Шкіряний м’яч».

За перемогу змагалися 12-річні футболісти з Києва, Вінниці, Хмельницької, Кіровоградської, Львівської, Донецької, Дніпропетровської та Київської областей. Відбіркові турніри проводилися протягом усього навчального року. В них взяли участь 54 тисячі шкільних команд (близько 600 тисяч підлітків віком 11—13 років) у трьох вікових групах.

У київському фіналі перемогли школярі з клубу «Енергетик» загальноосвітньої школи №1 міста Нетішин, що на Хмельниччині. Вони переграли «Аметист» з Александрійського колегіуму Кіровоградської області (основний час — 2:2, пенальті — 5:3). Чемпіонів тренує Леонід Коробчак.

Головна нагорода для нетішинських хлопчиків — право представляти Україну на міжнародному турнірі «Кубок націй Данон» у Франції. Гратимуть на знаменитому ліонському стадіоні «Жерлан», де двадцять один рік тому київське «Динамо» виграло Кубок володарів кубків.

Як розповів генеральний директор «Данон» в Україні Стефан Бату, компанія і надалі піклуватиметься про здоров’я дітей і робитиме внесок у розвиток спорту в Україні.

Фіналісти визначилися

Студентська футбольна ліга України (СФЛУ). Відбірний чемпіонат країни серед вузів. Шостий тур. 26—28 травня.

Західна конференція. «Університет» (Чернівці) — «Буревісник» (Тернопіль). 1:0. «Гермес» (Чернівці) — «Буревісник» (Тернопіль). 1:4. «Буревісник» (Тернопіль) — 12 очок, «Університет» — 11, «Буревісник» (Кам’янець-Подільський) — 8, «Гермес» — 2.

Центральна конференція. «Легкпром» (Київ) — «Меркурій» (Київ). 3:0. «Меркурій» — НАДПСУ (Ірпінь). 0:2. НАДПСУ — «Легкпром». 0:1. «Легкпром» — 11, НАДПСУ, «Політехнік» (Київ) — по 10, «Меркурій» — 1.

Центрально-західна конференція. МАУП (Київ) — «ВДАУ-Нива» (Вінниця). 2:0. МАУП — 6, «БДАУ-Рось» (Біла Церква) — 5, «ВДАУ-Нива» — 4.

Південно-східна конференція. «Техуніверситет» (Кіровоград) — ДДУУ (Донецьк). 3:1. ДДУУ — «Юнга-Морська академія» (Одеса). 0:0. «Техуніверситет» —10, «Юнга-Морська академія» — 3, ДДУУ — 2.

Отже, до фінальної частини чемпіонату, що відбудеться 23—28 червня в Києві та столичній області, вийшли по дві найсильніші команди з кожної конференції.

Вистачило чотирьох матчів

Баскетбол. Чемпіонат країни. Суперліга. Плей-оф. Фінальна серія до трьох перемог. 29 травня. БК «Київ» — «Азовмаш» (Маріуполь). 75:88. Рахунок у серії став 3:1 на користь команди з Маріуполя. І вона здобула золоті медалі.

Добірку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.