Учора відбулася зініційована депутатами позачергова сесія Львівської обласної ради. Приводом для бурхливої дискусії, яка відбулася на сесійному засіданні, а також попід вікнами обласної ради (це вже — традиція, Авт.) стало подання голови ОДА Петра Олійника на звільнення чотирьох голів райдержадміністрацій. У своєму виступі голова ОДА називав цифри і факти, які свідчать про падіння показників соціально-економічного розвитку в чотирьох районах. До прикладу, кількість звернень від громадян із Яворівщини втричі більша, аніж із інших районів. Тут — постійна заборгованість у зарплаті. У Мостиському районі жодний фермер не взяв пільгового кредиту. У Самбірському районі від продажу землі отримано аж... 200 гривень тощо. А голова Бродівської РДА є представником ВО «Свобода», яка заявила про свою опозиційність. Але ж не можна бути водночас у владі й опозиції.

Натомість керівники районів, оперуючи не менш переконливими цифрами, говорили про позитиви і звинувачували голову ОДА в політичній упередженості. Фракція БЮТ звернулася до Президента з проханням визнати дії голови ОДА необ’єктивними. Голова цієї фракції заявив, що чотирьох людей фактично репресують. І це пов’язано з тим, що голова ОДА Петро Олійник водночас є головою обласної організації НСНУ. Ця партія всупереч його прогнозам не набрала в області 80 відсотків. На політичну арену вийшли й інші сили.

Учорашні однодумці вихлюпували на люди жалі з приводу того, що помаранчеві уже не разом, що на Львівщині — узурпація влади і що на митницях беруть ще більші побори «за ризик». А «штики» попід стінами облради, зокрема представники братства ОУН—УПА, відповідним чином реагували. До болю знайома картина...